E-mail

For kontakt vennligst benytt: kontakt@domistyl.no.

Arbeidsklær og beskyttelsutstyr

Det er mange som i en eller annen form jobber innenfor renoverings- og oppussingsbransjen. Det er mengder av yrkesgrupper som inngår i slike prosjekter, og det er mange ulike deler som skal komme sammen.

ArbeidstøyDe ulike arbeiderne som er innom et slikt prosjekt, har én ting til felles, og det er at det er viktig å ha på seg riktig utstyr. En byggeplass har mange ulike faresoner som raskt kan utsette noen for en ulykke hvis ikke riktig utstyr er i bruk. De fleste som jobber innenfor faget, er klar over dette og er trolig opplært til å bruke riktige klær og riktig utstyr, men de som gjør dette på hobbybasis, trenger kanskje en oppfriskning i sikkerhetstiltak.

Det er noen eksempler på arbeidsklær og beskyttelsesutstyr som bør prioriteres hvis det skal brukes av en privatperson, og det er for eksempel:

  • vernesko
  • arbeidsbukse
  • hjelm ved større byggeprosjekter
  • verktøybelte

Disse tingene kan være lurt å investere i hvis man skal sette i gang med litt oppussing i hjemmet. Det er selvfølgelig ikke snakk om at det er nødvendig når et rom skal males, men heller for litt større prosjekter som gjerne krever snekring og større arbeider. Det å ha ordentlig skotøy på føttene når man jobber med tunge ting, er utrolig viktig. Føttene kan fort utsettes for skader hvis man skulle være så uheldig å miste noe tungt. Et par vernesko kan derfor være vel verdt pengene dersom dette skulle skje.

Arbeidstøy føles for alle?

Arbeidstøy føles kanskje ikke nødvendig for alle, men det er godt å kunne ta på seg et plagg som man vet skal brukes bare til å jobbe i. Det er ingen vits i å ødelegge yndlingsbuksen med ulike materialer som man bruker under oppussing, så en arbeidsbukse kommer alltid godt med. Et godt tilbehør til en slik arbeidsbukse vil være et verktøybelte. Når man pusser opp hjemme, er det ofte at man står der alene, og da kan det være greit å ha hammeren og skrutrekkeren lett tilgjengelig i beltet. Da vil man kunne bruke tiden mer effektivt istedenfor å løpe rundt for å finne ut hvor man la verktøyet sist det ble brukt.

Ved større prosjekter i hjemmet er det også lurt å investere i en hjelm. Dette gjelder spesielt ved byggeprosjekter av ulike slag. Hvis man bygger på huset, eller kanskje bygger den garasjen man alltid har ønsket seg, så er det ofte at man står og jobber over hodehøyde. Planker og annet som skal spikres sammen, kan være tungt og rett og slett skummelt å få i hodet. Ulykker skjer, og da er det godt å kunne beskytte seg litt ekstra med en god hjelm på hodet. Hodet er tross alt det viktigste vi har på kroppen, og det er smart å beskytte det så godt man bare kan.

Hvis man skulle være usikker på hvilket annet utstyr som kan være lurt å kjøpe, så er det mulig å snakke med de som jobber i butikker som selger slikt utstyr. Det er alltis smart å lytte til gode råd fra personer som har erfaring med prosjekter som krever arbeids- og beskyttelsesutstyr.