E-mail

For kontakt vennligst benytt: kontakt@domistyl.no.

Maling og tapetsering

Når man skal gjøre forandringer hjemme, er det mange muligheter som ikke nødvendigvis behøver å være spesielt kostbare. Hvis man bare planlegger litt på forhånd, kan man få store forandringer i et rom med små grep.

For eksempel kan man enkelt male over en tapet som er i rommet fra før, og hvis man ønsker et helt nytt uttrykk, er det mengder av tapeter å få tak i på markedet.

Den enkleste metoden er kanskje å male over et trepanel eller en tapet som er i rommet fra før, men en ny tapet er heller ikke særlig vanskelig å få på plass. Det eneste man må sørge for, er at man har tilstrekkelig med tapetruller, slik at man kan gjøre seg ferdig når man først er i gang. I tillegg trenger man tapetlim og litt tapetseringsverktøy. Så er det bare å sette i gang med tapetseringen.

Hvis man vil male rommet, kan man gå til fargehandelen og få hjelp til hvilken type maling man bør velge. Malingen som brukes innendørs nå, er vanligvis vannbasert, og derfor tørker den svært raskt og lukter nesten ingenting. Det er fordi den inneholder mye mindre løsemidler enn en oljebasert maling. Maling av et rom trenger ikke å ta lenger tid enn en ettermiddag, og på bare noen få timer har man et helt nytt rom som er klart til innflytting.

Maling og tapetsering gjør også at man kan forandre rommets totalinntrykk på veldig kort tid, og man kan skape en helt egen atmosfære i et rom hvis man kombinerer en flott tapet eller en fin farge med det riktige tilbehøret. Dette er enkle måter å skape forandringer i hjemmet på, uten at det verken krever den store arbeidsinnsatsen eller et stort budsjett. Derfor er det virkelig å anbefale at man vurderer tapetsering eller maling som et alternativ hvis man ønsker noe nytt i hjemmet.